Pastís Rus
La seva original textura i el seu intens sabor a ametlla i avellana fan que cada mossegada sigui una autèntica experiència per als sentits.
És una mica laboriós de fer però el resultat és impressionant!
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Ingredients per a la base.
- 4 clares d'ou.
- 50 gr. d'ametlla crua mòlta.
- 50 gr. d'avellana torrada mòlta.
- 100 grs. de sucre glass.
Ingredients per al farcit:
- 130 ml. de llet.
- 2- rovells d'ou.
- 50 gr. de sucre.
- 15 gr. de maizena.
- 60 gr, d'avellanes torrades mòltes.
- 100 gr. de mantega.(pomada)
10 racions
Elaboració
Elaboració de la base:
Jo sempre treballo tots els aliments a temperatura ambient.(MAI DE LA NEVERA)
1- Muntem les clares a punt de neu, li agreguem el sucre glass, (que posteriorment ho haurem barrejat amb l'ametlla crua mòlta i l'ametlla torrada ) poc a poc ho integrarem tot amb moviments suaus perquè no se'ns baixin les clares, veureu que ens quedarà una massa molt cremosa.
2- Posarem en la safata del forn una fulla de paper vegetal i estendrem allí la massa,
la igualarem bé per tota la superfície, procurant que ens quedi una capa el mes uniforme possible.
3- La posarem a forn (que prèviament ho haurem escalfat), durant 10-12 minuts a 180º. La massa ha de quedar-nos una mica daurada ( PERÒ NO TORRADA). La reservarem.
Ara anem a elaborar el farciment del Pastís Rus:
4- Posem en un cassó, ells 2 rovells d'ou, li afegim la llet, el sucre, i la maizena ho batrem amb les varetes elèctriques, fins que estigui tot ben desfet, ho posarem a foc molt lent i li anirem donant voltes procurant que no se'ns enganxi fins que vegem que ha espessit, la crema haurà de desenganxar-se del cassó.( NO HA D'ARRIBAR A BULLIR).
Retirem el cassó del foc i incorporem la mantega, continuarem donant-li voltes amb les varetes (però de mà), fins que s'hagi integrat per complet, veurem que la crema queda amb aspecte molt brillant a continuació afegiu-hi les avellanes mòltes, remourem bé, fins que vegem que s'han integrat a la crema per complet.
5- Partim la base per la meitat. Sobre una meitat poseu-hi una capa de la crema igualant-la el màxim possible, quan hagi quedat tota la base coberta, li posem l'altre tros damunt, ho enfarinem amb una quantitat generosa de sucre glass.
El Pastís Rus ja està fet!
1h 30min
Notes
Es serveix a temperatura ambient o fins i tot fred però no massa.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
13925 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.